škola na Komenského náměstí škola na Komenského náměstí Královská města - města pod lupou
škola na Komenského náměstí znak Žižkova Vítejte na Žižkově! chrám sv. Prokopa a Česká reálka, vlevo budova radnice
znak Žižkova
Místa konání koncertů
Táboritská ulice
menu
menu menu
Místa konání koncertů
Programy jednotlivých koncertů
Profily účinkujících
Aktuální informace
FESTIVAL 2021
FESTIVAL 2020
FESTIVAL 2019
FESTIVAL 2018
FESTIVAL 2017
FESTIVAL 2016
FESTIVAL 2015
FESTIVAL 2014
FESTIVAL 2013
FESTIVAL 2012
FESTIVAL 2011
FESTIVAL 2010
FESTIVAL 2009
FESTIVAL 2008
FESTIVAL 2007
FESTIVAL 2006
FESTIVAL 2005
FESTIVAL 2004
FESTIVAL 2003
FESTIVAL 2002
FESTIVAL 2001
Žižkov
Oficiální www stránky Prahy 3
Vinohrady.cz
Klub přátel Žižkova

Navštivte nás na Vinohradech.
menu menu
menu
 

 
sokolna
Žižkovská televizní věž

Žižkovská televizní věž byla postavena v letech 1985–1992 podle projektu Ing. Arch. Václava Aulického a Dr. Ing. Jiřího  Kozáka. Navzdory kritickým ohlasům místních obyvatel, kteří poukazovali na kontrast high-tech architektury a historického okolí Žižkova, byla věž dokončena. Dnes je oceňovanou dominantou pražského panoramatu, jejíž nedílnou součástí je i deset miminek šplhajících po věži nahoru a dolů. V letech 2011–2012 prošla věž kompletní rekonstrukcí vnitřních prostor. Tým uznávaných českých architektů a umělců byl pověřen navrhnout nový interiér a vytvořit interaktivní prostředí. Žižkovská televizní věž byla poté přejmenována na TOWER PARK PRAHA.
Věž televizního vysílače je z technického hlediska unikátní – výkyvy jsou eliminovány speciálními kyvadly uvnitř konstrukce, která se skládá z 3 válcovitých ocelových tubusů a 3 kabin. Na těchto tubusech jsou umístěny kabiny s vysílací technikou. Základna budovy se nachází v hloubce 15 m pod povrchem. Tubusy věže pak dosahují výšky 134 m. 360° stupňů výhled na Prahu, interaktivní vyhlídka, gastronomický komplex OBLACA – to je popis TOWER PARK PRAHA ve zkratce. Se svými 216 m je nejen nejvyšší stavbou v Praze, ale také nejvyšší věží a nejvyšší vyhlídkovou plošinou v České republice.
Patro observatoře v 93 m nad zemí se skládá ze tří kabin s úžasným výhledem, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet i interaktivní zábavu v podobě ozvučených závěsných křesel nebo videí představující Prahu i celou Českou republiku. Zajímavé pražské akce a nejlepší jídla z restaurace OBLACA najdou návštěvníci v interaktivních obrazovkách.
Restaurace OBLACA představuje unikátní kombinaci moderní kuchyně s nádherným výhledem na metropoli. Naší filozofií je použít ty nejlepší domácí produkty a nabídnout sezónní jídla, která uspokojí každého návštěvníka. V nabídce jsou mezinárodní pokrmy, ale také regionální kuchyně okořeněná kreativním dotykem moderní doby. Café je určeno především pro ty, kteří mají chuť na malé občerstvení v podobě chutných sendvičů, lákavých zákusků, výborné kávy, čerstvých salátů a burgerů a mnoho dalšího… Bar s nadčasovým designovým nábytkem je ideálním místem pro setkání nebo schůzky nad šálkem výborné kávy během dne, ale také perfektní místo, kam zajít večer s přáteli na koktejl při poslechu skvělé hudby.
Součástí rekonstrukce byla i přestavba jedné části kabiny na exkluzivní jednopokojový hotel v 70 m nad zemí. Luxusní prostředí umocněné jedinečným výhledem na pražské panorama nabízí svým hostům absolutní soukromí a nezapomenutelný pocit jedinečnosti. V prostředí designového nábytku a nejmodernějších technologií můžete relaxovat a vychutnat si pohled na Prahu z ptačí perspektivy. V létě byla otevřena také zahradní restaurace MIMINOO, kde si jídlo mohou hosté vychutnat při pikniku, na houpačce nebo ve stylovém prostředí zahradní restaurace. V parku o rozloze 10 000 m2 se bude nacházet profesionální minigolfové hřiště a dětská hřiště, a park se tak stane ideálním místem nejen pro rodiny, aby zde strávily příjemně celý den.

TOWER PARK PRAHA – Žižkovská věž
Ing. Roman Lain – jednatel
Mahlerovy sady 1, 130 00 Praha 3
e-mail: info@towerpark.cz
web: www.towerpark.cz

 

 

Tyto stránky provozuje firma SEAL s.r.o
Webdesign MV.
blank blank blank blank blank