škola na Komenského náměstí škola na Komenského náměstí Královská města - města pod lupou
škola na Komenského náměstí znak Žižkova Vítejte na Žižkově! chrám sv. Prokopa a Česká reálka, vlevo budova radnice
znak Žižkova
Profily účinkujících
Táboritská ulice
menu
menu menu
Místa konání koncertů
Programy jednotlivých koncertů
Profily účinkujících
Aktuální informace
FESTIVAL 2021
FESTIVAL 2020
FESTIVAL 2019
FESTIVAL 2018
FESTIVAL 2017
FESTIVAL 2016
FESTIVAL 2015
FESTIVAL 2014
FESTIVAL 2013
FESTIVAL 2012
FESTIVAL 2011
FESTIVAL 2010
FESTIVAL 2009
FESTIVAL 2008
FESTIVAL 2007
FESTIVAL 2006
FESTIVAL 2005
FESTIVAL 2004
FESTIVAL 2003
FESTIVAL 2002
FESTIVAL 2001
Žižkov
Oficiální www stránky Prahy 3
Vinohrady.cz
Klub přátel Žižkova

Navštivte nás na Vinohradech.
menu menu
menu
 

 
sokolna
ELSA QUARTET - smyčcové kvarteto

Smyčcové kvarteto ve složení Anna Vaňková, Eliška Dvorská, Matěj Kroupa a Petr Soukup již třetím rokem působí v rámci Akademie múzických umění v Praze. Ve třídě komorní hry u prof. Motlíka nastudoval díla např. Antonína Dvořáka, Felixe Mendelssohna - Bartholdyho nebo Ludwiga van Beethovena. Nebrání se však ani provádění soudobé hudby. V letošním roce spolupracuje s klarinetovým oddělením pražské AMU jako doprovodné těleso v přípravě posluchačů na interpretační soutěž Pražské jaro.

Anna VAŇKOVÁ se narodila 30. 6. 1983 v Praze, v rodině hudebníků, fagotisty Lumíra Vaňka a houslistky Marie Vaňkové. Housle vystudovala na Pražské konzervatoři ve třídě prof. Dany Vlachové (abs. 2005), nyní je posluchačkou prof. Petra Messiereura na pražské Akademii múzických umění. Kromě toho pravidelně spolupracuje s pražskými komorními a symfonickými orchestry a je členkou Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK.

Houslistka Eliška DVORSKÁ se narodila roku 1984 v Praze. Na housle se začala učit pod vedením svého otce už ve třech letech. V roce 1998 byla přijata na Pražskou konzervatoř do třídy doc. Jindřicha Pazdery. Od roku 20004 pokračuje u něho ve studiích na HAMU v Praze. Několikrát získala ocenění na Kocianově houslové  soutěži. Absolvovala četná domácí i zahraniční vystoupení. Působí v netradiční hudební skupině String Ladies. Violista Matěj KROUPA studuje obor viola u prof. J. Pěrušky na HAMU v Praze. Na Pražské konzervatoři studoval hru na housle (prof. Kudelásek a prof. Přibyl), soukromě hru na violu (prof. Doležal). Byl sbormistrem pěveckého sboru Grande Bande, spoluzakladatel a člen Lamborghini kvarteta, člen orchestru divadla Minor, člen orchestru Hudebního divadla v Karlíně. Spoluprácuje se SOČR, Vertigo aj. Komponuje scénickou hudbu např. pro Dejvické divadlo aj. Reprezentoval ČR na soutěži J. Brahmse (2005 - 2007), Portschach, Rakousko. Člen mezinárodního komorního orchestru studentů evropských akademií „Erasmus“, koncerty v Oslo a Bruselu. Cena „Erik“ za nejlepší divadelní hudbu (festival loutkového divadla Přelet přes loutkářským hnízdem, 2003) a za hudbu k inscenaci divadla Minor Kabaret tlukot a bubnování. Violoncellista  Petr SOUKUP po absolvování konzervatoře pokračoval ve studiu na HAMU v Praze (prof. M. Petráš a prof. D. Veis). Komorní hru studoval u prof. J. Motlíka a prof. V. Bernáška. Nesčetně koncerty na zahraničních pódiích a řady nahrávacích projektů. Věnuje se i pedagogice na ZUŠ.
Tyto stránky provozuje firma SEAL s.r.o
Webdesign MV.
blank blank blank blank blank