škola na Komenského náměstí škola na Komenského náměstí Královská města - města pod lupou
škola na Komenského náměstí znak Žižkova Vítejte na Žižkově! chrám sv. Prokopa a Česká reálka, vlevo budova radnice
znak Žižkova
Aktuální informace
Táboritská ulice
menu
menu menu
Místa konání koncertů
Programy jednotlivých koncertů
Profily účinkujících
Aktuální informace
FESTIVAL 2021
FESTIVAL 2020
FESTIVAL 2019
FESTIVAL 2018
FESTIVAL 2017
FESTIVAL 2016
FESTIVAL 2015
FESTIVAL 2014
FESTIVAL 2013
FESTIVAL 2012
FESTIVAL 2011
FESTIVAL 2010
FESTIVAL 2009
FESTIVAL 2008
FESTIVAL 2007
FESTIVAL 2006
FESTIVAL 2005
FESTIVAL 2004
FESTIVAL 2003
FESTIVAL 2002
FESTIVAL 2001
Žižkov
Oficiální www stránky Prahy 3
Vinohrady.cz
Klub přátel Žižkova

Navštivte nás na Vinohradech.
menu menu
menu
 

 
sokolna
Happening s redaktorem Českého rozhlasu Jiřím Hoškem a promítání filmu z loňského ročníku


NŽP-4.akceČtvrtý koncert festivalu vlastně nebyl koncertem v pravém smyslu slova, neboť na něm znělo spíše mluvené slovo a hudba jen reprodukovaná. Večer, který se konal 25. září v kulturním středisku Trojka v Prokopově ulici, měl dvě části - v první z nich si povídal Jiří Hošek se svým jmenovcem, redaktorem zahraniční redakce Českého rozhlasu Jiřím Hoškem a jeho kolegy, redaktory Janem Šmídem a Petrem Součkem, v druhé pak došlo na promítání filmu - dokumentu o loňském ročníku.
Debaty v první části se zúčastnil i místostarosta městské části Praha 3, ing. Tomáš Mikeska, který je označován za člověka, který "dal zelenou" prvnímu ročníku festivalu a umožnil tak založení nečekané tradice. Jeho vystoupení bylo vlastně výsledkem jakési sázky, kdy se po vydařeném závěru jednoho loňského koncertu, že také jednou něco zahraje nebo aspoň zarecituje.

NŽP-4.akce Po přestávce došlo na avizované promítání. Během loňského ročníku bylo z celkové délky koncertů (42 hodin) zaznamenáno na video přesně 18,3 hodin, z nichž potom pánové Škvor a Hošek vybrali a během půl roku perné práce sestříhali hodinu a 31 minut trvající dokument. Vznikl film nečekaně akční, dynamický a umělecký. První diváci jej mohli spatřit právě v Kulturním a vzdělávacím středisku Trojka. Všem přítomným se velmi líbil, a autoři upřímně doufají, že to nebylo naposledy, kdy byl spatřen.
Jak upozornil p. Hošek, film přesáhl hranice dokumentu o festivalu a stal se dokumentem o Praze 3 v roce 2000, o jedinečných prostorech, z nichž některé již mezitím zanikly nebo se staly npeřístupnými, a o lidech, z nichž někteří už také nejsou mezi námi.

Firma IMAGE STUDIO se zabývá dokumentováním dění ve společnosti. Když Jiří Hošek oslovil Michala Škvora s prosbou, aby zachytil objektivem kamery i fotoaparátu minulý ročník, ještě nikdo z nich netušil, že spolupráce bude trvalá. Díky této spolupráci jste měli možnost sledovat fotografie z jednotlivých akcí 4. ročníku Nekonvenčního žižkovského podzimu 2000 na našich stránkách. Fotografie zde vystavené byly poskytnuty exkluzivně na náš web - nebylo je tedy možno vidět nikde jinde.
Letošní ročník pokračuje v této dobré tradici. Na našem serveru tedy můžete najít další fotografie, které jsou stejně aktuální, jako byly v minulém ročníku. Kromě toho na serveru www.images.cz najdete v sekci Aktuality další fotografie, které větším počtem lépe vystihují náladu a prostředí jednotlivých koncertů. Pokud byste měli dotazy nebo připomínky, můžete e-mailovat přímo panu Škvorovi na adresu studio@images.cz

Tyto stránky provozuje firma SEAL s.r.o
Webdesign MV.
blank blank blank blank blank